Mor frikjent for vold mot egne barn

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mor som for et år siden ble dømt til fengsel for vold og krenkelser mot fire av sine barn, er frifunnet i Agder lagmannsrett. Retten mener barna ble stilt ledende spørsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Tønsberg tingrett ble kvinnen dømt til fem måneders fengsel, hvorav en måned ble gjort betinget. Moren anket dommen, og lagmannsretten ga henne medhold i at bevisførselen var for svak og at samtaler med barna bar preg av ledende spørsmål, skriver NRK.

Etter en bekymringsmelding til barnevernet i 2013, ble mor tiltalt for vold mot barna. Fire av barna ble plassert i beredskapshjem og senere i fosterhjem, ifølge kanalen.

Samtalene barnevernet hadde med barna, har i ettertid fått kritikk fra flere hold. Blant annet mente psykologer at det ble stilt ledende spørsmål, og at det ble lagt ord i munnen på barna. Lagmannsretten slutter seg til den kritikken.

Senere i år skal ankesaken om omsorgen for de fire barna opp for lagmannsretten.

Les også: Nesten alle som dømmes for familievold har innvandrerbakgrunn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus