Politimann skjøt kollega i leggen

En politimann stakk fingeren ned i kollegaens hylster og skjøt henne i leggen ved et uhell i november i fjor. Nå må han betale 12.000 kroner i bot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vådeskuddet gikk av inne på lensmannskontoret i Namsos og Fosnes den 20. november i fjor, skriver VG.

Ifølge et forelegg skrevet ut av Spesialenheten for politisaker i februar, stakk politimannen en finger ned i pistolhylsteret som kollegaen bar på hoften og avfyrte et skudd da han skulle trekke hånden tilbake.

«Han hadde på forhånd ikke forvisset seg om at pistolen var uladet» heter det i forelegget, skriver avisen.

Politimannen skulle ifølge Spesialenhetens «vise eller prøve noe på hennes tjenestepistol mens den var i hylstret som hun bar på hoften. Han stilte seg bak henne og det neste hun husker er at det sa «pang» og at hun lå på gulvet og hadde «virkelig vondt» i høyre leggen,» står det i vedtaket.

Skuddet traff den kvinnelige politibetjenten under høyre kne, og gikk ut av leggen cirka 20 cm lenger ned. Den traff ikke bein, men kvinnen har fått nerveskader i leggen.

Politimannen fikk et forelegg av Spesialenheten for politisaker på 12.000 kroner. Mannen har vedtatt forelegget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus