Krogvold risikerer fengsel for regnskapsrot

Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009. Foto: Berit Roald/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 Fotografen Morten Krogvold (65) må møte i Oslo tingrett, siktet for brudd på bokføringsloven. Han har ikke levert selvangivelser siden 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krogvold vil få avgjort sin straff gjennom en tilståelsesdom. Mye tyder på at han vil bli idømt ubetinget fengsel, men med betydelig straffereduksjon, skriver Dagens Næringsliv. Politiadvokat Camilla Søby ved Oslo politidistrikt sier etterforskningen har bakgrunn i anmeldelse fra Skatt øst.

– En siktelse er blitt oversendt fra Oslo politidistrikt til Oslo tingrett med anmodning om at sakens avgjøres ved tilståelsesdom. Saken gjelder brudd på reglene for regnskapsførsel, sier Søby.

Les også: Krogvold risikerer fengsel for regnskapsrot

Fotografen sier han har over lang tid hatt for dårlig oversikt over hvordan regnskapet hans er blitt håndtert.

– Det er mitt ansvar, og jeg er fryktelig lei meg for det. Jeg tok tak i det så snart jeg ble klar over mislighetene, og jeg har hatt et godt arbeid med myndighetene under denne prosessen. Jeg har tatt ansvar for feilene som ble gjort og ryddet opp. Alt det utestående er gjort opp. Jeg har lært mye av det som er skjedd og har sørget for at det nå er profesjonelle som tar seg av økonomien min, sier Krogvold i en epost til avisa. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus