Sparket politimann stevner justisministeren

<p>Justisminister Anders Anundsen (Frp) blir stevnet for retten i forbindelse med avskjedigelsen av politimannen Stein-Robin Kleven Bergh, ifølge advokat John Christian Elden. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)</p>
Justisminister Anders Anundsen (Frp) blir stevnet for retten i forbindelse med avskjedigelsen av politimannen Stein-Robin Kleven Bergh, ifølge advokat John Christian Elden. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Politimannen som fikk sparken for uttalelser på Facebook, vil nå stevne justisminister Anders Anundsen (Frp) for å ha kneblet ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere politimannen fra Eidskog, Stein-Robin Kleven Bergh, har nå engasjert John Christian Elden som advokat, skriver avisen Glåmdalen.

– Jeg kan bekrefte at det vil bli tatt ut stevning mot justisminister Anders Anundsen for knebling av Berghs ytringsfrihet som politimann og Frp-politiker, opplyser Elden til avisen.

Les også: Politimanns Facebook-ytring skal vurderes

Dahl ble først avskjediget for to og et halvt år siden etter at han kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) et «krapyl». Han fikk senere jobben tilbake, men ble så avskjediget på nytt etter nye ytringer på Facebook rettet mot Ap-nestleder Hadia Tajik.

Elden forklarer stevningen med at Justisdepartementet som ansvarlig arbeidsgiver må tåle Frp-politikk.

– Vi mener det ikke er avskjedsgrunn fra politiet at en politimann på fritiden engasjerer seg som politiker med friske fremskrittsmeninger, sier Elden til Glåmdalen.

Bakgrunn: Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus