Politiet kan for lite om hatkriminalitet

<p>Politidirektoratet erkjenner at etaten må bli bedre til å håndtere denne typen kriminalitet og vurderer nasjonale retningslinjer. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)</p>
Politidirektoratet erkjenner at etaten må bli bedre til å håndtere denne typen kriminalitet og vurderer nasjonale retningslinjer. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Politidirektoratet erkjenner at etaten må bli bedre til å håndtere hatkriminalitet og vurderer nasjonale retningslinjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politidirektoratet er kjent med at politidistriktene har ulikt fokus på hatkriminalitet, skriver seksjonssjef Erling Børstad i Politidirektoratet (POD) i et brev til Oslo politidistrikt, som Vårt Land gjengir deler av fredag.

– Det er store forskjeller i distriktenes kunnskap og kompetanse om hva som er hatkriminalitet, og hvordan sakene kodes og rapporteres. Den enkelte polititjenesteperson må være i stand til å gjenkjenne hatkriminalitet, og dermed kunne bidra til å sikre at de som anmelder får god behandling, understreker Børstad.

Les også: Regjeringens Facebook-side full av hat-ytringer

I fjor høst erkjente politiledelsen at hatkriminalitet ikke blir kodet som det det er i ute i distriktene. «Gjennomgangene har vist at enkelte anmeldelser skulle vært kodet med et motiv knyttet til hat og fordommer, men hvor dette ikke er blitt gjort», het det i et brev fra POD.

For å styrke kompetansen skal det i år arrangeres et nasjonalt seminar om hatkriminalitet. Direktoratet starter også arbeidet med det som kan bli nasjonale retningslinjer for hvordan politiet skal håndtere hatkriminalitet.

– Svak datakvalitet er en hovedutfordring med dagens rapportering, skriver Børstad.

Les også: – Hatet og netthetsen like ille som før 22. juli

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus