Ubaydullah Hussain ville ut av Profetens Ummah

Islamisten Ubaydullah Hussain sammen med forsvarer Hilde Wiig Nicolaysen da han ble fremstilt for fengsling i desember, siktet for trusler og for å ha forsøkt påvirket vitner. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Islamisten Ubaydullah Hussain sammen med forsvarer Hilde Wiig Nicolaysen da han ble fremstilt for fengsling i desember, siktet for trusler og for å ha forsøkt påvirket vitner. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Islamisten Ubaydullah Hussain forklarte under et fengslingsmøte torsdag at han ville fratre som talsmann fra Profetens Ummah og trekke seg tilbake fra politisk og religiøs aktivitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fikk likevel medhold i kravet om fire nye ukers varetekt for Hussain da spørsmålet var oppe i Oslo tingrett torsdag.

Dommer Per Kaare Nerdrum kunne ikke se at de nye opplysningene fra 30-åringen skulle ha innvirkning på spørsmålet om forlenget varetekt.

Les også: Hussain siktet for rekruttering til terror

– Etter tingrettens syn har det da ikke stor betydning for gjentakelsesfarens størrelse, at siktede med den offentlige profil han allerede har opparbeidet over flere år, ikke lenger vil opptre i det offentlige rom eller i religiøse/politiske miljøer så lenge som han samtidig opprettholder alle sine meninger, holdninger og avveininger uendret, skriver han i kjennelsen.

Hussain er mistenkt for å ha rekruttert minst syv navngitte personer til ekstremistgruppen IS, men han nekter straffskyld og mener det ikke er grunnlag for at må sitte fengslet. Han er siktet for rekruttering av fremmedkrigere til ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) og for å ha truet et vitne i saken.

Les også: Hussain siktet for rekruttering til terror

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden