Tre tenåringsgutter siktet for voldtekter

<p>Politiet i Oslo har siktet tre tenåringsgutter for flere voldtekter av mindreårige jenter og for å ha filmet seksuelle handlinger og delt opptakene i sosiale medier. Leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid sier etterforskningen har som mål å avklare om de siktede var over den kriminelle lavalder ved de eldste forholdene. Foto: Stain Lysberg Solum (NTB scanpix)</p>
Politiet i Oslo har siktet tre tenåringsgutter for flere voldtekter av mindreårige jenter og for å ha filmet seksuelle handlinger og delt opptakene i sosiale medier. Leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid sier etterforskningen har som mål å avklare om de siktede var over den kriminelle lavalder ved de eldste forholdene. Foto: Stain Lysberg Solum (NTB scanpix)

Politiet i Oslo har siktet tre tenåringsgutter for flere voldtekter av mindreårige jenter. Guttene har filmet seksuelle handlinger og delt opptakene i sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Oslo politidistrikt har over tid etterforsket flere anmeldte voldtekter knyttet til et ungdomsmiljø i Oslo. Vi gjennomførte tirsdag en større aksjon hvor vi pågrep tre gutter i tenårene, som til sammen er anmeldte for flere voldtekter av mindreårige jenter, hvorav noen var under den seksuelle lavalder, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid til VG. Lid leder oslopolitiets avsnitt for seksualforbrytelser.

Les også: Mann i 20-årene mistenkt for voldtekt i Trondheim

Ifølge politiet skal delingen av videoer ha skjedd på blogger og lukkede Facebook-grupper. Videoer skal også ha blitt vist direkte fra mobiltelefoner til medelever i klasserommet.

Lid sier etterforskningen har som mål å avklare om de siktede var over den kriminelle lavalder ved de eldste forholdene. En av de siktede er løslatt. For de to andre ble det onsdag ettermiddag fortløpende vurdert om de skal fremstilles for varetekt.

– Ofte vet ikke barna hvem overgriperen er, og det er kanskje det aller verste. Man får ikke tatt tak i det. Det bare ligger der som en frykt, sier hun.

Les også: Ofrene for eks-lærerens overgrep får 7,1 millioner i oppreisning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus