Eirik Jensen beholder jobben – inntil videre

<p>Eirik Jensen skal fortsatt være suspendert, men beholder jobben inntil videre. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)</p>
Eirik Jensen skal fortsatt være suspendert, men beholder jobben inntil videre. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Den narko- og korrupsjonstiltalte politimannen Eirik Jensen beholder jobben i minst seks måneder til. Han er suspendert i ytterligere et halvt år. Det har ansettelsesrådet i Oslo politidistrikt bestemt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er suspendert i seks måneder, hvilket betyr en god stund etter at rettssaken mot ham starter. Så får vi ta en ny vurdering da. Seks måneder er uansett det lengste vi kan la en slik sak ligge før vi tar den opp til vurdering igjen, sier visepolitimester i Oslo, Sveinung Sponheim, til NTB.

Enstemmig

Beslutningen var enstemmig i rådet, som teller fem personer – tre fra administrasjonen og to representanter for de ansatte. Rådet har aldri før hatt en sak av en slik art og et slik omfang som Jensen-saken til behandling, ifølge Sponheim.

– Det er en veldig spesiell sak, sier han.

John Christian Elden, en av Jensens to forsvarere, betegner den forlengende suspensjonen som forventet.

– Det er klokt ikke å prøve å avskjedige ham så lenge det ikke foreligger noen dom, uttaler Elden til NTB.

Han opplyser at den suspenderte politimannen har full lønn, men legger til Jensen ville fått full pensjon på grunn av alder hvis han hadde valgt å si opp.

Les også: Mener politiledelsen visste at Jensen hadde våpen hjemme

To utfall

Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 49 partier med narkotika med i alt 14 tonn hasj mellom 2004 og 2013, sammen med den såkalte hasjbaronen Gjermund Cappelen. Han har arbeidet høyt oppe i systemet i Oslo politidistrikt som spesialetterforsker.

Jensen har vært suspendert fra stillingen siden februar 2014, da han ble pågrepet og siktet for korrupsjon. En svært omfattende rettssak er berammet til 22. august.

I forkant av møtet ble det opplyst at behandlingen i ansettelsesrådet kunne få ett av to utfall – enten at Jensen sies opp fra stillingen sin eller at suspensjonen videreføres. Sponheim sier at det er adgang i lov- og regelverket til å gi Jensen avskjed – selv om han ikke er dømt for noe og normalt skal anses som uskyldig.

Han vil ikke utdype hva argumentasjonen i rådet gikk på eller hvilken begrunnelse beslutningen om fortsatt suspensjon har.

– Nei, dette er en personaladministrativ behandling, og da er det ikke naturlig for meg å gå inn på dette, sier han.

Les også: Eirik Jensen: – Jeg kommer ikke til å spare noen

Rettssaken avgjørende

Det skal tas en ny vurdering av Jensens ansettelse når det halve året er omme. Siden rettssaken mot ham da er i gang, er det mye som tyder på at utfallet av saken vil ha avgjørende betydning for den endelige beslutningen rådet etter hvert skal fatte.

Strafferammen for forholdene Jensen er tiltalt for er 21 års fengsel. Han nekter straffskyld og erklærte at han var kampklar da tiltalen ble offentlig 8. februar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus