Politiet har løslatt drapssiktede i Kristiansand

Politiets teknikere jobber på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble drept sent fredag kveld. Her blir en bil borttauet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Politiets teknikere jobber på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble drept sent fredag kveld. Her blir en bil borttauet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har løslatt sønnen og kona som er siktet for å ha drept en mann i 60-årene på Hånes i Kristiansand. Politiet vurderer fortløpende om de skal frafalle siktelsen mot de to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens kone og sønn ble pågrepet og siktet etter at han ble funnet død i sin bolig. Mandag ble begge løslatt fra politiets varetekt.

Advokat Knut Henning Larsen, som er forsvarer for sønnen, sier han ikke er overrasket over løslatelsen.

– Jeg har gjennom hele helgen sagt til min klient at jeg trodde han ville bli løslatt i dag. Selv om det var som forventet, er han naturligvis svært lettet. Håper er nå at politiet får tatt de riktige gjerningsmennene, og de finner dem ikke i familien, skriver han i en tekstmelding til NTB.

Fiender

Den drepte var kurdisk og kom til Norge som politisk flyktning fra Iran. Han har vært politisk aktiv i flere tiår, blant annet i Kurdistans demokratiske parti (KDP), ifølge Fædrelandsvennen.

– Sønnen har i avhør sagt at han ikke kjenner til at faren har hatt andre fiender enn dem han har hatt gjennom sitt mangeårige politiske engasjement, sier Larsen til avisen.

Etter det avisen forstår, skulle han ha reist til Nord-Irak lørdag for å besøke familie og venner. Han skulle være der til i mai.

John Repstad, seksjonsleder for etterforskning i Agder-politiet, sier at dette er opplysninger politiet er kjent med og etterforsker på lik linje med andre opplysninger.

Vurderer siktelsen

Påtaleleder Terje K. Skaar i Agder politidistrikt sier etterforskningen fortsetter for fullt.

– Basert på informasjonen vi har innhentet de siste to døgnene, og som blir analysert, har vi interessante spor å følge, uten at vi har andre mistenkte i saken, sier han.

Politiet vurderer fortløpende om de skal frafalle siktelsen mot mannens kone og sønn.

– Politiet har jobbet intenst med saken gjennom helgen, og med den informasjonen vi sitter med nå, kan vi si at mistankegrunnlaget mot de siktede er minsket, sier Skaar.

Ikke tvil om drap

Påtalelederen understreker at det ikke er noen tvil om at det dreier seg om et drap. Verken han eller Repstad ønsker å si noe mer om hvordan mannen ble drept, eller hva motivet kan ha vært.

Politiet ber folk som vet noe om saken, om å ta kontakt.

– Han ble funnet død på bopel rett rundt klokken 23 fredag. Timen før og etter det er det mest interessante tidspunktet, sier Skaar til Fædrelandsvennen.

Politiet jobbet mandag fortsatt med krimtekniske undersøkelser i boligen der mannen ble funnet død.

Personvernpolicy