Barnevakt viste fram barnehode på gata i Moskva

Russisk politi på stedet der en kvinne ble pågrepet etter at hun fortalte at hun hadde drept et barn hun passet. Foto: Maxim Zmeyev (Reuters / NTB scanpix)
Russisk politi på stedet der en kvinne ble pågrepet etter at hun fortalte at hun hadde drept et barn hun passet. Foto: Maxim Zmeyev (Reuters / NTB scanpix)

Russisk politi har pågrepet en barnevakt som viste frem et avkappet hode av et barn mens hun skal ha ropt «Allah er størst» på åpen gate i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen kommer ifølge flere internasjonale medier fra Uzbekistan og ha jobbet som barnevakt, heter det i en uttalelse fra russisk påtalemyndighet mandag.

Hun ble pågrepet og siktet for å ha drept et barn som hun passet, etter at lokale medier mandag viste opptak av henne ved en T-banestasjon i Moskva. Kvinnen var kledd i svart, skriver nettstedet Lifenews.ru.

En journalist fra avisen RBC som var på vei fra sitt hjem til T-banestasjonen, sier ifølge Reuters at hun hørte kvinnen rope «Allah er størst».

På et annet opptak fra stedet er det mulig å høre kvinnen rope noe om verdens ende og at hun kunngjør at hun er terrorist, heter det videre i meldingene fra Moskva mandag.

Etterforskerne opplyser at det barnet, som ifølge The Guardian skal ha vært en jente, var tre-fire år gammelt og at drapet skal ha skjedd i familiens leilighet i Moskva før barnevakten satte fyr på stedet og stakk av.

Ifølge den britiske avisen Independent skal politiet ha funnet en barnekropp uten hode i brannruinene.

Kvinnen skal nå gjennomgå psykiatriske undersøkelser.

Personvernpolicy