Attentatmann henrettet i Pakistan

Mumtaz Qadri, livvakten som i 2011 drepte guvernør Salman Taseer i den pakistanske provinsen Punjab, ble mandag henrettet, opplyser pakistansk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte at Qadri ble hengt i fengselet Adiyala tidlig mandag morgen, opplyser polititalsmann Sajjid Gondal. Henrettelsen ble bekreftet av en fengselsansatt i byen Rawalpindi, der fengselet ligger.

Salman Taseer, som ønsket å reformerer landets strenge blasfemilover, ble drept i 2011. Qadri, som var en del av Taseers livvaktstyrke, skjøt Taseer 28 ganger på høylys dag. Drapsmannen hylles som en helt av sine islamistiske støttespillere.

Politi og sikkerhetsstyrker holder vakt utenfor huset til Qadris familie, og beredskapen er skjerpet, i tilfelle henrettelsen utløser demonstrasjoner eller andre reaksjoner.

Pakistan stanset alle henrettelser i 2008, men hevet dette moratoriet i 2014, da det igjen ble åpnet for å henrette terrordømte. I tillegg registrerte Amnesty International 13 henrettelser i 1999, mens moratoriet fortsatt gjaldt.

Alle henrettelser i Pakistan skjer ved henging.

Les også: Retten: Æresdrap straffes like strengt som andre drap

Personvernpolicy