Siktede nekter straffskyld for drap i Kristiansand

Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble drept sent fredag kveld.
Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble drept sent fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Både den siktede kona og sønnen til mannen i 60-årene som ble drept i Kristiansand, nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både den siktede kona og sønnen til mannen i 60-årene som ble drept i Kristiansand, nekter straffskyld. Politiet vil mandag ta stilling til om de to skal fremstilles for varetektsfengsling.

Mannen i 60-årene, som var av iransk opprinnelse, ble funnet drept i en leilighet på Hånes i Kristiansand sent fredag kveld.

Lørdag meldte flere medier at de to som ble pågrepet og siktet i saken, er den drepte mannens kone og sønn. Begge er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han har forklart seg i detalj om hvor han var og hva han gjorde fredag. Ut fra bevissituasjonen i saken forventer jeg at han sjekkes ut av den i løpet av kort tid, sier sønnens forsvarer, advokat Knut Henning Larsen, til NTB.

Bakgrunn: – Kone og sønn siktet for drap i Kristiansand

Avhørt i fem timer

Kvinnens forsvarer, advokat Christian Faye Ree, opplyste til NTB lørdag at heller ikke hun erkjenner straffskyld. Hun ble avhørt på nytt søndag og avviser fortsatt at hun har noe med drapet på ektemannen å gjøre.

– Hun nekter straffskyld og vil motsette seg en eventuell begjæring om varetektsfengsling, sa Faye Ree til NRK søndag kveld etter et nesten fem timer langt avhør.

Varetektsfengsling

Operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder-politiet sier til NTB at politiet mandag vil ta stilling til om de to siktede skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Vi jobber nå med ordinær etterforskning og har hatt trykk gjennom helga, sier Birkeland.

Politiet rykket ut til leiligheten klokken 23.07 fredag kveld. Like over midnatt bekreftet politiet at de antok at det kunne ligge noe kriminelt bak dødsfallet.

Banking

Kona og sønnen var ifølge TV 2 sammen med minst to andre i leiligheten da politiet ankom.

– De to siktede befant seg i nærheten av leiligheten da politiet kom til stedet, og de ble derfor tatt med til politistasjonen der de etter hvert ble siktet for drap eller medvirkning til drap, sa Agder-politiets påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar under politiets pressekonferanse på politihuset i Kristiansand lørdag.

Politiet opplyste også at de er kjent med at naboer skal ha hørt banking fra den aktuelle leiligheten fredag kveld.

Også søndag gjorde kriminalteknikere omfattende undersøkelser i og rundt boligen på Hånes. Ifølge NRK ble det også søkt med hunder i området. Kripos bistår Agder-politiet i etterforskningen.

Personvernpolicy