Flere hundre menn bes avgi DNA-prøve etter voldtekt i Lillestrøm

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har kalt inn flere hundre menn med innvandrerbakgrunn for å avgi DNA i etterforskningen av en brutal voldtekt på Lillestrøm i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant dem som har blitt innkalt er tidligere fylkestingspolitiker Samad Rah, som mener det er dårlig ressurs- og metodebruk fra politiets side. Han nekter å avgi DNA-test, melder Dagbladet.

– De burde klare å fange gjerningsmannen med de ressursene de har tilgjengelig. Isteden sender de ut brev til hundrevis av menn, når de først kunne sjekket ut innvandrere med voldsfortid. Selv har jeg plettfritt rulleblad – så hvorfor dukker navnet mitt opp i denne saken, sier Rah til avisa.

Som følge av å ha nektet å avgi test er han innkalt for å avgi vitneforklaring ved Øst politidistrikt.

– De leter etter en mann med svart hår og brun hudfarge. Det er ikke grunnlag for å mistenke så mange, sier Rah.

En natt i september i fjor ble kvinnen truet med kniv og voldtatt i Lillestrøm. Politiet sier at gjerningsmannen er en mann i 40-årene med utenlandsk utseende, mørk, kort hår og skjeve tenner. Politiadvokat Line Thorsberg sier at DNA-materialet samles inn fordi langvarig etterforskning ikke har munnet ut i en mistenkt gjerningsmann.

– Ut fra offerets beskrivelser har vi gått bredt ut og fått oversikt over menn i alderen 25-50 år som har eller har hatt tilknytning til Skedsmo, og som ikke er født i Norge, sier Thorsberg.

Bakgrunn: Kvinne dratt inn i forlatt hus og voldtatt

Personvernpolicy