Meny

18-åring dømt til fengsel for vold mot flyktning

Kamerater av voldsutøveren filmet hendelsen mens de bannet og lo. Privat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann er dømt til seks måneders fengsel for å ha angrepet en 19 år gammel syrisk flyktning i Namsos i fjor sommer.

Den hovedtiltalte i saken dømmes i Namdal tingrett til fengsel i seks måneder. Han må også betale en bot på 10.000 kroner, mister retten til å kjøre bil og dømmes til inndraging av skytevåpen.

Han dømmes også til å betale erstatning for fornærmedes mobiltelefon, som ble ødelagt.

Dommen ble avsagt tirsdag og forkynt for de tiltalte fredag. I dommen heter det at retten legger særlig vekt på at det dreier seg om uprovosert og grov vold.

Voldsepisoden der hovedtiltalte slår syreren og bryter ham ned i bakken, ble filmet og lagt ut på sosiale medier. 19-åringen fikk skader i hodet, kneet og hånden, samt en kraftig psykisk reaksjon på grunn av overgrepet, fremgår det av dommen.

Fire ungdommer var tiltalt for kroppsskade, eller medvirkning til dette, i saken. Aktor, statsadvokat Kaia Strandjord, la ned påstand om fengsel i ett år og to måneder for den hovedtiltalte 18-åringen og om fengsel i ett år for en av de andre tiltalte, samt samfunnsstraff og oppfølging i Konfliktrådet for de to yngste tiltalte.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus