Svensk lege dømt for å holde kvinne fanget i bunker

Legen holdt kvinnen fanget i en spesialbygget lydisolert bunker, heter det i dommen. Foto: Reuters / NTB scanpix
Legen holdt kvinnen fanget i en spesialbygget lydisolert bunker, heter det i dommen. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 38 år gammel lege er i Stockholms tingrätt dømt til ti års fengsel for å ha dopet ned og holdt en kvinne fanget i en bunker i sin egen hage i Skåne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg må mannen betale 180.000 svenske kroner i erstatning til kvinnen som ble holdt fanget i den lys- og lydisolerte bunkeren.

Kvinnen ble holdt fanget i seks dager før 38-åringen slapp henne ut. Han skal imidlertid ha fortalt kvinnen at han planla å holde henne fanget over lengre tid.

Mannen innrømmet å ha låst kvinnen inne og dopet henne ned, men sa til retten at hun aldri var i fare fordi han visste hva han drev med.

Han var også tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt kvinnen ved en tidligere anledning, noe han nektet for. Retten fant ikke dette bevist utover rimelig tvil, og han ble derfor bare dømt for frihetsberøvelse.

Den 38 år gamle mannen har i svensk presse fått kallenavnet «Sveriges Fritzl», etter den østerrikske faren som holdt sin egen datter fanget under familiens bolig i 24 år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus