SOHR: – Minst 50 IS-krigere drept i Aleppo

<p>Bildet viser en ødelagt bygning i Aleppo i forrige uke etter et flyangrep. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
Bildet viser en ødelagt bygning i Aleppo i forrige uke etter et flyangrep. Foto: Reuters / NTB scanpix

Minst 50 IS-opprørere er det siste døgnet blitt drept i kamper mot syriske regjeringsstyrker øst i provinsen Aleppo, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiskbaserte gruppen opplyser at flere av IS-krigerne ble drept i sammenstøt i storbyen, mens andre ble ofre for russiske flyangrep til støtte for regimets regjeringssoldater.

Meldingen søndag kommer dagen etter at SOHR, som får sine opplysninger fra et nettverk av informanter og aktivister inne i Syria, meldte om at den syriske hæren har gjenerobret 18 landsbyer fra IS øst i Aleppo-provinsen.

Fremrykkingen lørdag gjør at president Bashar al-Assads styrker utvider kontrollen over en vei som fører frem til islamistgruppens høyborg Raqqa. Flere kilder melder at den syriske offensiven støttes av krigere fra Iran og den libanesiske Hizbollah-gruppa, og russiske fly sørger for luftstøtte.

Les også: – 46 drept i bombeangrep i Homs

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus