Pasient tiltalt for rasisme mot lege

En 21 år gammel mann er tiltalt for rasisme etter at han som legevaktpasient gjorde det klart for en lege av utenlandsk opprinnelse at han ikke ville ha noe med innvandrere å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen ville ha en norsk lege, og han skal ifølge tiltalen ha hånet legen ved Vanvikan legevakt i Leksvik i fjor sommer. Han skal ha sagt at «dette er hans land» og at legen ikke hadde noe der å gjøre, skriver Fosna-Folket.

Legen kontaktet rådmann Vigdis Bolås i hjemkommunen Rissa, som anmeldte saken til politiet.

– Rissa kommune aksepterer ikke sjikanering og trakassering. Det som skjedde på legevakta opplevde vi som grov trakassering av en av våre ansatte på grunn av hudfarge rett og slett. Slik type oppførsel er uakseptabel, sier Bolås til Adresseavisen. Hun er glad anmeldelsen har ført fram og at det nå blir en straffesak.

– Det er veldig bra at slike saker blir tatt på alvor. Jeg står absolutt for denne anmeldelsen, sier Bolås.

Legen, som ønsker å være anonym, beskriver hendelsen som ubehagelig, men sier han forsøkte å være diplomatisk og jobbe som vanlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus