Foreldre fikk ikke vite om overgrepssak i barnehage

Foreldre som hadde barn i en barnehage i Bergen fikk ikke vite om at en av de ansatte var anmeldt for overgrep før etter et halvt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i fjor sommer at foreldrene til ett av barna i barnehagen anmeldte en ansatt for overgrep. Overgrepene skal ifølge politiet ha skjedd i barnehagen, skriver Bergensavisen.

Den ansatte ble senere siktet i saken, suspendert fra jobben og deretter sagt opp. Vedkommende nekter seg skyldig og hevder at han er usaklig oppsagt.

Først mandag 1. februar, rundt et halvt år etter at anmeldelsen kom, ble de øvrige foreldrene i barnehagen informert på et ekstraordinært foreldremøte med barnehageledelsen og politiet.

En av foreldrene har sendt et brev til seksjon for barnehager i Bergen og klaget på ledelsen i barnehagen. Vedkommende mener ledelsen har brutt informasjonsplikten som følger av barnehagelovens paragraf 4. Der står det at: «Barnehageeieren skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og samarbeidsutvalget.»

– Både jeg og andre foreldre i barnehagen er dypt rystet over at vi ikke fikk høre noe om saken. Dette handler blant annet om tillit til barnehagens ledelse, sier klageren til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus