Mann dømt for drapsforsøk på Bybanen i Bergen

Det var den 7. april i fjor at en 34-åring ble knivstukket i hodet på Bybanen i Bergen. Knivstikket gikk gjennom kraniet og to centimeter inn i hjernen. (Illustrasjonsfoto)
Det var den 7. april i fjor at en 34-åring ble knivstukket i hodet på Bybanen i Bergen. Knivstikket gikk gjennom kraniet og to centimeter inn i hjernen. (Illustrasjonsfoto) Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann (46) er i Bergen tingrett dømt til seks års fengsel for drapsforsøk, etter han stakk en kniv i hodet på en mann (34) i april i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen må også betale fornærmede 150.000 kroner i oppreising, skriver Bergensavisen.

Det var den 7. april i fjor at en 34-åring ble knivstukket i hodet på Bybanen i Bergen. Knivstikket gikk gjennom kraniet og to centimeter inn i hjernen.

«Retten finner det bevist at tiltalte handlet målrettet og bevisst med hensyn til å stikke fornærmede i hodet», står det i dommen. Retten finner det også bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte handlet forsettlig. Under rettssaken ble det også vist en overvåkingsvideo av hendelsen.

46-åringen har erkjent kroppsskade med kniv, men nektet i retten for at han forsøkte å drepe. Ifølge forsvarer Eirik Nåmdal skal han ha følt seg truet av 34-åringen etter en pengekrangel, og ønsket å skremme han.