Mann dømt for drapsforsøk på Bybanen i Bergen

Det var den 7. april i fjor at en 34-åring ble knivstukket i hodet på Bybanen i Bergen. Knivstikket gikk gjennom kraniet og to centimeter inn i hjernen. (Illustrasjonsfoto)
Det var den 7. april i fjor at en 34-åring ble knivstukket i hodet på Bybanen i Bergen. Knivstikket gikk gjennom kraniet og to centimeter inn i hjernen. (Illustrasjonsfoto) Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En mann (46) er i Bergen tingrett dømt til seks års fengsel for drapsforsøk, etter han stakk en kniv i hodet på en mann (34) i april i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen må også betale fornærmede 150.000 kroner i oppreising, skriver Bergensavisen.

Det var den 7. april i fjor at en 34-åring ble knivstukket i hodet på Bybanen i Bergen. Knivstikket gikk gjennom kraniet og to centimeter inn i hjernen.

«Retten finner det bevist at tiltalte handlet målrettet og bevisst med hensyn til å stikke fornærmede i hodet», står det i dommen. Retten finner det også bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte handlet forsettlig. Under rettssaken ble det også vist en overvåkingsvideo av hendelsen.

46-åringen har erkjent kroppsskade med kniv, men nektet i retten for at han forsøkte å drepe. Ifølge forsvarer Eirik Nåmdal skal han ha følt seg truet av 34-åringen etter en pengekrangel, og ønsket å skremme han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus