Mann skutt i Oslo – fire menn innbrakt

Fire personer ble innbrakt etter at en mann ble skutt i beinet på Galgeberg i Oslo tirsdag kveld. Politiet undersøker om skytingen var et internt oppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er i 50-årene, ble skutt utenfor den lokale puben Galgeberg Corner på Oslos østkant tirsdag kveld. Politiet fikk melding om skyteepisoden klokka 18.17.

Skuddet skal ha blitt avfyrt ute på fortauet utenfor puben i krysset St. Halvards gate/Åkerbergveien. Bakgrunnen for hendelsen er ukjent, men politi på stedet antydet at det kunne dreie seg om en eller annen form for internt oppgjør

– Mannen ble skutt i beinet. Tilstanden beskrives som stabil av sykehuset, sier vaktleder Janne Kroglund ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Løp fra stedet

– Det vi vet, er at en person er blitt skutt, og en person er blitt sett løpende fra stedet, sa innsatsleder Torgeir Brenden til pressen på stedet en time etter at hendelsen hadde skjedd.

Kort tid senere opplyste politiet at de hadde innbrakt fire menn de tror kan ha befatning med saken. Mennene var fremdeles på politihuset på Grønland ved 21.30-tiden tirsdag kveld, men det var ikke tatt stilling til om noen skulle få status som siktet eller ikke. Om personen som var sett løpende fra åstedet var blant de fire, kunne Kroglund ikke svare på.

Vitner

Heller ingen opplysninger om våpenet som ble avfyrt, eller om det var funnet, ble gitt tirsdag kveld.

– Foreløpig arbeides det nå med å kartlegge alle sider rundt hendelsen, sier vaktlederen.

Politiet gjennomførte vitneavhør av flere personer på stedet og sperret av et stort område rundt åstedet tirsdag kveld.

Personvernpolicy