46-åring dømt til 13 års fengsel for voldtekt av døtre

En mann (46) er dømt til 13 års fengsel for voldtekter av sine egne døtre og for grov vold og trusler mot hele familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under rettssaken i Eiker, Modum og Sigdal tingrett fortalte de to eldste døtrene at faren hadde forgrepet seg på dem over en periode på flere år. Mannen er dømt for å ha forgrepet seg på døtrene fra før de var 14 år gamle og for gjentatte overgrep over en lengre periode. Han er også funnet skyldig i flere tilfeller av grov vold mot både barna og kona, blant annet ved at han sparket den gravide ektefellen i magen slik at hun aborterte.

Det var Drammens Tidende som først omtalte saken.

I retten nektet 46-åringen straffskyld, men han ble funnet skyldig for vold og trusler mot hele familien og for seksuelle overgrep mot to av døtrene. Straffen på 13 års fengsel er i samsvar med påstanden fra aktor Anders Mandal Funnemark.

– Det har vært flere voldtekter av to biologiske barn. Det har også vært andre alvorlige seksualiserte krenkelser fra tidlig aldre. Retten finner ingen formildende omstendigheter i saken, går det fram av dommen.

Faren er også nektet å kontakte kona og de fire barna i fem år framover, samt at han må betale 100.000 kroner i oppreisning til hvert av de yngste barna, 150.000 kroner til kona og 350.000 kroner til hver av døtrene som ble utsatt for seksuelle overgrep.

Personvernpolicy