NRK skal granske alt Malthe-Sørenssen har gjort for dem

Forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen med et fotografi av Treholt-kofferten i forbindelse med at Gjenopptakelseskommisjonen besluttet å ikke gjenoppta Treholt-saken. Til høyre Arne Treholts advokat Harald Stabell.
Forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen med et fotografi av Treholt-kofferten i forbindelse med at Gjenopptakelseskommisjonen besluttet å ikke gjenoppta Treholt-saken. Til høyre Arne Treholts advokat Harald Stabell. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK varsler at de nå vil saumfare alle saker der Geir Selvik Malthe-Sørenssen har vært involvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med de avsløringene som nå har kommet fram i VG, er det all verdens grunn for oss til å gjennomgå alle de saker der Malthe-Sørenssen har vært involvert. VG dokumenterer at han mildt sagt har en frynsete troverdighet, sier NRKs programredaktør Lars Kristiansen til VG.

Privatetterforsker, journalist og forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) har de siste fem årene beskyldt politiet for bevisjuks og forfalskninger i Treholt-saken.

Bakgrunn: Hevder tidligere journalist lurte Arne Treholt og hans advokat

Fredag avslørte VG at han selv har jukset ved å lure spiondømte Arne Treholt og hans advokat Harald Stabell til å tro at han har hatt en hemmelig kilde som skal ha tilgang til viktige bevis i den samme saken.

Malthe-Sørenssen har i en kort kommentar til VG hevdet at lydopptakene VG har publisert, er manipulerte. Hans advokat, Jonny Sveen, har sagt at hans klient ikke vil kommentere noen henvendelser fra VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malthe-Sørenssen har fra 2011 til 2014 fått utbetalt minst 255. 000 kroner fra NRK. Ifølge NRKs arkiver har han jobbet som researcher i NRK Brennpunkt. Redaktør Kristiansen opplyser til VG at Malthe-Sørenssen de siste årene har vært leid inn som frilanser.

Malthe-Sørensen var engasjert som journalist i halv stilling i ABC Nyheter i 2011.

– Vi har så langt ikke funnet noe kritikkverdig i sakene han produserte, eller mottatt negative reaksjoner på jobben han gjorde for ABC Nyheter, sier redaktør Tor Strand.