– Vi tar demonstrasjonene på alvor

Mer enn 200 demonstranter møtte opp utenfor den norske ambassaden i Athen.
Mer enn 200 demonstranter møtte opp utenfor den norske ambassaden i Athen. Foto: Skjemdump: Norway give us back the children you stole

I løpet av kun én dag har det vært ikke mindre enn fem demonstrasjoner mot det norske barnevernet i ulike deler av verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene mener at det norske barnevernet har kidnappet barna til et norsk-rumensk par i Sogn og Fjordane i frykt for kristen indoktrinering. Foreldrene til barna er pinsevenner, skriver VG.

Les også: Barnevern mot romfamilier bekymrer Europarådet

Ifølge demonstrantenes Facebook-side, «Norway, give us back the children you stole» har det vært demonstrasjoner i Ploiesti og Bacau i Romania, Athen i Hellas, Toronto i Canada og San Fransisco i USA.

Demonstrantene melder om at mer enn 4200 personer totalt stilte opp i protestene.

Kai-Morten Terning, statssekretær i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, forsikrer overfor VG at departementet ikke tar lett på saken:

– Vi tar demonstrasjonene på alvor. Det er viktig å forklare hvordan norsk barnevern fungerer og at myndighetene ikke kan gripe inn enkeltsaker. Slike saker blir behandlet i fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker og domstolene. Foreldre har krav på fri rettshjelp hvis de har behov for det. Det drives et omfattende opplysningsarbeid blant utenlandske myndigheter i Norge, gjennom UD og ambassadene i de aktuelle landene, sier Terning til VG.

Les også:

Hundrevis demonstrerte mot norsk barnevern i Bucuresti

Ny aksjonsdag mot norsk barnevern

Personvernpolicy