30 drept i antatt Boko Haram-angrep

Minst 30 mennesker ble drept da væpnede menn raidet to landsbyer nordøst i Nigeria fredag og lørdag, opplyser en lokal borgerverngruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det antas at krigere fra opprørsgruppen Boko Haram sto bak angrepene. De lokale kildene opplyser til AFP at væpnede islamister kom i biler og på motorsykler og stormet landsbyene Kachifa og Yakari.

– Angriperne drepte 30 mennesker i to angrep mot landsbyene fredag kveld og lørdag morgen. I tillegg plyndret de hjem og stjal kveg, sier Mustapha Karimbe, som støtter det nigerianske militæret i kampen mot Boko Haram.

Les også: – 85 drept av Boko Haram samme helg

Fredag kveld ble åtte mennesker drept i Kachifa, mens 22 mistet livet i angrepet i Yakari dagen etterpå. Angriperne drepte beboere ved å kutte over strupen deres, og deretter tømte de matbutikker og fjernet alle dyrene, ifølge Karimbe.

– Vi tror de samme angriperne gjennomførte begge angrepene, sier han.

Mange titalls mennesker er blitt drept i antatte Boko Haram-angrep rundt Maiduguri, hovedstaden i delstaten Borno, de siste ukene. Det har skjedd til tross for at Nigerias president Muhammadu Buhari i desember hevdet at ekstremistgruppen i all hovedsak var bekjempet.

Les også: Boko Haram nekter en million barn skolegang

Personvernpolicy