Krav om 21 års forvaring i Kvaløya-saken

<p>I dobbeltdrapssaken i Tromsø fra høsten 2014, forklarte et vitne at den antatt drepte Stein Håvard Larsen skal være begravd under Sandnessundbrua som knytter Kvaløya sammen med Tromsøya. Tidligere har det blitt søkt etter Larsen rett over sundet på Tromsøya.</p>
I dobbeltdrapssaken i Tromsø fra høsten 2014, forklarte et vitne at den antatt drepte Stein Håvard Larsen skal være begravd under Sandnessundbrua som knytter Kvaløya sammen med Tromsøya. Tidligere har det blitt søkt etter Larsen rett over sundet på Tromsøya. Foto: Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / / NTB scanpix

Aktor ber om 21 års forvaring for mannen som er tiltalt for to drap på Kvaløya i Tromsø i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 50 år gamle mannen er tiltalt for overlagt drap på Hermod Magne Steinsund (48) og forsettlig drap på Stein Håvard Larsen (45) som bodde i samme leilighetshus på Kvaløysletta i Tromsø.

Liket etter sistnevnte er ennå ikke funnet, men påtalemyndigheten mener det likevel ikke er tvil om at 50-åringen har drept Larsen.

– Saken er helt unikt godt dokumentert. Jeg tror ikke jeg har vært borti en sak med så stort omfang av dokumentasjon som det er i denne saken, aktor Lars Fause i sin prosedyre fredag, melder NRK.

Han henviste til tallrike tekniske funn han mener knytter den tiltalte til et drap.

Les mer: Nye oppsiktsvekkende opplysninger i drapssak

Det ble blant annet funnet over 100 blodflekker fra den savnede Larsen inne i leiligheten til den tiltalte, samt det påtalemyndigheten mener er spor etter forsøk på å skjule at noe skal ha skjedd. Det er også funnet sko med DNA fra offeret inne i leiligheten samt klær som det var to kulehull i.

– Så noe har skjedd her. Det forstår vi. Tiltalte har ikke bidratt til å forklare hva som har skjedd her. Det har han sin rett til, men han har dermed ikke kommet med noen forklaring på hva som har skjedd, sa Fause.

Personvernpolicy