Eks-ordfører tiltalt for grovt økonomisk utroskap

Den tidligere ordføreren i Nordkapp, Bernt-Aksel Jensen, sier at han satte av 1,4 millioner for å sikre sin kone behandling for Alzheimer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor mener han er skyldig i grovt økonomisk utroskap for 1,4 millioner, melder NRK Finnmark.

Jensen uttalte i sin forklaring at han ikke kjenner seg igjen i tiltalen, melder NRK Finnmark.

Jensen er tidligere ordfører i Nordkapp og leder nå Øst-Finnmark regionråd. I 2003 ble han samboer med en annen tidligere ordfører, Anne Strifeldt i Vadsø. Hun fikk diagnosen Alzheimer i 2008, og de giftet seg to år senere. Senere ble han også hennes hjelpeverge, skriver NRK.

Kjøpte bil og livsforsikring

Ifølge tiltalen har Jensen brukt konas penger «i strid med hennes interesse.» Han kjøpte først en ny bil, deretter en livsforsikring til 1,1 millioner der han selv var begunstiget.

I retten reagerte han på at den siste pengeplasseringen ble omtalt som en livsforsikring. Han oppfattet det bare som en «smartere spareform.» Banken tok kontakt og anbefalte paret å flytte pengene til et fond med bedre rente, forklarte Jensen i retten.

Aktor og dommer stilte spørsmål ved det at Jensen var satt opp som begunstiget, han sier selv at han fulgte bankens råd.

Håpet på medisinsk mirakel

Motivet for pengeplasseringen var ifølge Jensen å sikre seg at Anne penger til Alzheimer-behandling «dersom det en dag skulle komme et vitenskapelig gjennombrudd.»

Anne Strifeldt døde i september 2013. I en sivil sak om arveoppgjøret er Jensen allerede dømt til å betale 1,9 millioner kroner til Strifeldts sønner. Det omfatter også pengesummene han er tiltalt for.

Hans forsvarer Per Magne Kristiansen andre fakta vil komme fram i straffesaken. Jensen sier det han gjorde etter konas død beviser at han ikke ville underslå hennes midler.

Personvernpolicy