Politiet skeptisk til nett-vigilanter

En 68 år gammel mann ble lurt av nettaktivistene til det han skal ha trodd var et stevnemøte med en 14 år gammel jente i Lier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har liten sans for nett-aksjonene.

Den 68 år gamle Oslo-mannen fikk kontakt med «jenta» via et datingnettsted. I virkeligheten er det en ung mann fra Søndre Buskerud som hadde opprettet en falsk profil.

Da 68-åringen kom til Lier søndag ble politiet kontaktet, og chat-loggen fra datingnettstedet lagt ut på Facebook, melder Drammens Tidende.

På date-profilen var jentas alder oppgitt til 18 år, men i meldingene utgir innehaveren av profilen seg til å være en jente på 14 eller 15 år, skriver Drammens Tidende.

Politiet har liten sans for tilnærmingen.

– Dette er jo ren provokasjon, og det er i utgangspunktet ikke lov i Norge, sier politiets operasjonsleder Erik Gunnerød til Drammens Tidende.

Han forteller at det er andre gang på kort tid vedkommende har lurt noen med falsk profil.

– Både første gangen og nå ga vi vedkommende en advarsel, og vi har opprettet en undersøkelsessak. Det vil si at vi går videre med saken, så blir det opptil en jurist å avgjøre om det opprettes en sak, sier Gunnerød til avisen.

I samtale med politiet skal 68-åringen ha sagt at han trodde jenta var over 18 år, slik det sto på profilen.

Gunnerød er også negativ til at chatloggen er lagt ut på Facebook:

– Dette kan jo ødelegge folk for all fremtid, selv om personen ikke er navngitt, sier operasjonslederen til Drammens Tidende.

Stig Kalsnes, som utga seg for å være 14-åringen, avviser overfor Drammens Tidende at han har hørt noe om politiets undersøkelsessak.

Personvernpolicy