Oslo-politiet: – Den alvorligste polititiltalen som er tatt ut

Oslos visepolitimester Sveinung Sponheim kaller tiltalen som mandag ble tatt ut mot Eirik Jensen den alvorligste som er tatt ut mot en politiansatt noen gang.
Oslos visepolitimester Sveinung Sponheim kaller tiltalen som mandag ble tatt ut mot Eirik Jensen den alvorligste som er tatt ut mot en politiansatt noen gang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslos visepolitimester Sveinung Sponheim kaller tiltalen mot Eirik Jensen den alvorligste som er tatt ut mot en politiansatt noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det sier jo i grunnen det meste, sier han til NTB kort tid etter at det ble kjent at Riksadvokaten har tatt ut tiltalen.

Eirik Jensen har arbeidet høyt oppe i systemet i Oslo politidistrikt som spesialetterforsker. Han er nå suspendert fra sin stilling. En svært omfattende rettssak er berammet til 22. august.

– Mange av våre ansatte har jobbet med ham gjennom mange år og vil bli sentrale vitner.

– Det gjelder både tidligere ledere, nåværende ledere og kolleger av ham. Det er i første rekke de han har jobbet tett sammen med de senere årene det dreier seg om, sier Sponheim.

Bakgrunn: Jensens advokat: – Tiltalen er ganske frisk. Bevisene halter

Han bekrefter at det er en slags lettelse i det at man endelig ser en retning i denne saken.

– Nå har det tatt to år og vel så det. Det er jo godt å bli ferdig med det og ha kommet så langt. Vi har jo vært preget av det i disse to årene, sier visepolitimesteren.

Da NTB snakket med ham, var han ikke kjent med om det har kommet noen reaksjoner innad i politihuset på at det nå er tatt ut tiltale mot en tidligere kollega.

Les også:

Saken mot Eirik Jensen koster minst 24 millioner kroner

Eirik Jensen kraftig ut mot politiet