Kypros-saken: Hushjelp pågrepet

Den tidligere torpedoen Espen Lee, som er siktet for å ha planlagt å bortføre en snart tre år gammel jente på Kypros, ble lørdag innlagt på sykehus. Hans advokat John Christian Elden opplyser søndag at alt er i orden med 60-åringen.
Den tidligere torpedoen Espen Lee, som er siktet for å ha planlagt å bortføre en snart tre år gammel jente på Kypros, ble lørdag innlagt på sykehus. Hans advokat John Christian Elden opplyser søndag at alt er i orden med 60-åringen. Foto: Iakovos Hatzistavrou / Afp / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere torpedoen Espen Lee, som er varetektsfengslet på Kypros, får god medisinsk oppfølging på sykehus på Kypros, ifølge hans advokat John Christian Elden. Samtidig er en hushjelp pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lee, som er siktet for å ha planlagt å bortføre en snart tre år gammel jente, ble lørdag innlagt på sykehus.

Elden opplyser til VG at Lee får medisiner som det ikke var tilgang på i fengselet.

– Alt er i orden med ham. Han får god medisinsk oppfølgning på Kypros, noe som Norge har noe å lære av. Han mottar vanlige medisiner som de ikke hadde i fengslet, sier Elden til avisa.

Les også: Espen Lee innlagt på sykehus

Videre sier advokaten at han regner med at saken blir avklart raskt, og at Lee blir løslatt snart.

Lee ble varetektsfengslet på Kypros torsdag. Kypriotisk politi mener Lee og to andre nordmenn har fått betalt av en norsk barnefar for å bortføre hans datter, som bor på Kypros med sin gresk-kypriotiske mor.

Les også: Espen Lee varetektsfengslet på Kypros

Politiet har også pågrepet en 38 år gammel kvinne som de mistenker har bistått Espen Lee. Kvinnen har jobbet som hushjelp og passet på barnet som politiet mener de tre nordmennene planla å bortføre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun ble pågrepet lørdag, og vil sitte fengslet i minst tre dager, opplyser politiets pressekontakt i Nikosia til samme avis.

Den videre etterforskningen vil avgjøre om kvinnen blir siktet. Ifølge VG mener politiet at kvinnen viste Espen Lee og en av de medsiktede rundt i den kypriotiske hovedstaden i januar, blant annet viste hun dem barnemorens arbeidssted.