Australiere slipper å sone etter voldtektsforsøk mot norsk jente

Tre australske menn er dømt til ett års betinget fengsel for å ha forsøkt å voldta en 17 år gammel norsk jente i Split i Kroatia i fjor sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre australierne erkjente gjengvoldtekt dagen før saken skulle opp for kroatisk rett, og er i henhold til en avtale med påtalemyndigheten ilagt en dom på ett års betinget fengsel. De må også å betale jenta en erstatning på rundt 190.000 kroner, ifølge The Daily Telegraph.

I og med at fengselsstraffen gjøres betinget, slipper de tre å sone dommen. De er underlagt en prøvetid på fem år, men den blir kun håndhevet i Europa og ikke i deres hjemland Australia.

De tre ville ha risikert 15 års fengsel hvis de hadde blitt funnet skyldig i gjengvoldtekt av den norske jenta.

Ifølge Nettavisen ble voldtekten aldri fullbyrdet. 17-åringen klarte å slite seg løs fra overgriperne – som ifølge sin egen tilståelse tvang henne med seg inn på herretoalettet på en nattklubb i Split og forsøkte å voldta henne der. De er dessuten knyttet til handlingen gjennom biologisk materiale, ifølge Daily Mail.