Hvit politimann skal saksøke svart tenåring han drepte i Chicago

Moren til den døde tenåringen blir omfavnet i hans begravelse. Foto: Joshua Lott / Reuters / NTB scanpix
Moren til den døde tenåringen blir omfavnet i hans begravelse. Foto: Joshua Lott / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En politimann skal saksøke boet til en svart tenåring han skjøt og drepte, fordi han hevder å ha blitt traumatisert av at han også drepte guttens nabo i hendelsen, sier hans advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Saken er den psykiske påkjenningen det har vært for min klient å måtte tenke på at Bettie Jones er død på grunn av de tiltakene han var nødt til å gjøre, sier advokat Joe Brodsky.

Da politimannen Robert Rialmo kom til tenåringens hjem, var det helt mørkt, og han skal derfor ikke ha sett nabokona som sto i nærheten da han avfyrte seks skudd.

– Dette har vært veldig vanskelig for ham og er noe han må leve med resten av livet, sier Brodsky.

Hendelsen der Rialmo skjøt tenåringen fant sted 26. desember, mens den amerikanske byen var rystet av alle tilfellene som ble rullet opp av svarte tenåringer som er blitt drept av hvite politimenn.

Familien til 19-åringen som ble drept har uttalt at det ikke var noen grunn til at politimannen skulle åpne ild da han undersøkte en klage om bråk fra huset der 19-åringen og familien bodde.