Arfan Bhatti løslates til helgen

Islamisten Arfan Bhatti løslates i løpet av helgen, skriver VG. Her demonstrerer Bhatti utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen «Innocence of Muslims» i 2012.
Islamisten Arfan Bhatti løslates i løpet av helgen, skriver VG. Her demonstrerer Bhatti utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen «Innocence of Muslims» i 2012. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Den profilerte islamisten Arfan Bhatti (38) vil i løpet av helgen løslates fra Oslo fengsel etter å ha sonet en dom for familievold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endt soningstid er ifølge dommen lørdag 30. januar, men det er også en mulighet for at han løslates før den tid, skriver VG.

Norsk-pakistaneren ble 25. mars i fjor dømt til fengsel i ti måneder for vold mot to av barna sine. Fire måneder av straffen ble gjort betinget på grunn av lang saksbehandlingstid hos politiet og påtalemyndigheten.

I forkant av soningen ble Bhatti på nytt pågrepet av politiet og siktet for vold mot sin nåværende kone – et forhold han ble dømt for 8. januar i år.

Bhatti nektet straffskyld, men ble straffet med 14 dagers fengsel. Denne dommen er sonet ferdig i sin helhet ettersom 38-åringen satt ni dager i varetekt etter pågripelsen i fjor sommer.

Bhatti måtte dermed sone hele den ubetingede delen av fengselsstraffen han ble idømt i mars i fjor.

Les også: Bhatti og kona avviser familievold