Smadret urmakerforretning under grovt tyveri

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror de har funnet bilen som knuste inngangsdøren hos Urmaker Roll Hansen i Drammen tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mørk Mercedes stasjonsvogn ble funnet stående på tomgang utenfor en barnehage i Lier tirsdag morgen.

– Bilen ble funnet hensatt utenfor barnehagen. Det virker som den ble forlatt i hast, sier Jan Henrik Håkestad, leder for taktisk avsnitt ved Drammen politistasjon.

Det var klokken 5.47 tirsdag morgen at politiet ble kontaktet av et vekterselskap om at en bil hadde kjørt inn i Urmaker Roll Hansen i Drammen. Inngangsdøren er knust, og butikken har fått store skader.

Bilen er en mørk Mercedes stasjonsvogn av gammel type, som ble stjålet i Hokksund natt til tirsdag.

Ønsker tips

Politiet driver nå med tekniske og taktiske undersøkelser utenfor barnehagen og i urmakerbutikken.

– Vi vet ikke hvor mye verdisaker tyven har fått med ennå. Innehaver må først få oversikt over hva han savner før vi kan si noe sikkert. Men hovedsakelig regner vi med at det er klokker som har blitt tatt, sier Håkestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har ingen mistenkte foreløpig, og vet ikke hvor mange som var involvert. De jobber med å skaffe seg bilder fra overvåkingskameraet i butikken.

Ranet flere ganger tidligere

I mai 2014 ble den samme urmakeren ranet. Da stormet umaskerte ranere inn i butikken og fikk med seg eksklusive klokker for store verdier.

– Innehaver har det etter forholdene greit, men han er selvfølgelig frustrert over at noen igjen stjeler fra han, sier Håkestad.

Ranerne er fortsatt på frifot, men politiet mener de er en del av et større kriminelt nettverk og står bak lignende grove ran flere steder i Europa.