Baby livstruende skadd – foreldre varetektsfengselet

Ei fire uker gammel jente er innlagt på sykehus i Oslo med livstruende skader. Foreldrene er siktet for vold, men nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble varslet natt til torsdag 7. januar, opplyser politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NTB.

– På ettermiddagen eller kvelden kom foreldrene med det fire uker gamle barnet til legevakten. De ble umiddelbart henvist videre til barneintensiven på Ullevål sykehus, der det ble konstatert massive skader på babyen, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt.

– Ikke forenlig med skader

Sykehuspersonellet mente historien foreldre fortalte, ikke var forenlig med skadeomfanget og varslet barnevernet og politiet. Foreldrene ble pågrepet natt til torsdag. Barnevernet har fattet vedtak om midlertidig omsorgsovertakelse.

– Tilstanden til babyen er kritisk og uavklart. Det er fortsatt ikke sikkert at hun vil overleve, forteller politiadvokaten, som ikke ønsker å opplyse om hvor på kroppen barnet hadde skader.

De siktede foreldre be fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, skriver VG. Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett har moren forklart at hun skal ha kommet borti datteren med albuen.

– Avvikende forklaringer

Henriksbø understreker at politiet fortsatt er tidlig i etterforskningen. Fortsatt skal det foretas flere avhør av de siktede foreldrene.

– Det er flere punkter hvor det er avvik mellom forklaringene deres, forteller politiadvokaten.

I tillegg skal flere personer i kretsen rundt de siktede avhøres. Den pågrepne faren er 30 år, mens moren er 24 år. Utover det ønsker ikke politiadvokaten å si noe om bakgrunnen deres.

– Det er ikke en familie som det er naturlig å si er kjent av politiet fra før, sier Henriksbø.

Ifølge Aftenposten har moren både somalisk og norsk statsborgerskap.

Politiet berømmer sykehuset

– Det som er bra, er at sykehuset valgte å varsle politi og barnevern med en gang. Det viser at sykehuset har forstått sitt ansvar. Politiet prioriterer saken høyt. Når det avdekkes vold mot små barn, er det noe av det vi prioriterer høyest, sier politiadvokat Henriksbø.

Moren erkjenner ikke straffskyld, opplyser forsvareren hennes, advokat Marijana Lozic, til VG.

Heller ikke faren erkjenner straffskyld.

– Han tar dette veldig tungt og er bekymret for datteren sin, sier advokatfullmektig Julia Ringvik Bennin.

De to er siktet etter straffelovens paragraf 282 , som omhandler mishandling i nære relasjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden