Politiet vil fengsle mann etter dødelig skudd i Oppland

Politiet på stedet der en kvinne ble truffet av et vådeskudd i Søndre Ål ved Gran på Hadeland.
Politiet på stedet der en kvinne ble truffet av et vådeskudd i Søndre Ål ved Gran på Hadeland. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nye avhør og Kripos' rapport fra drapsstedet danner grunnlaget for om siktelsen mot mannen i 50-årene som skjøt og drepte kona si på Hadeland, skal utvides.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for uaktsomt drap på sin kone etter at et rifleskudd gikk av inne i parets enebolig på Gran i Oppland lørdag kveld.

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett mandag ettermiddag. Han har erkjent straffskyld for uaktsomt drap og begjærte seg løslatt, noe retten ikke tok hensyn til. I stedet må han sitte i varetekt i fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud. To av ukene må han tilbringe i full isolasjon.

– Han har selv avgitt en forklaring om hva han mener har skjedd. Vi skal nå forsøke å finne ut om det han har forklart stemmer. Derfor har vi blant annet fått bistand fra Kripos. De har vært på åstedet og gjort sine undersøkelser. Ut fra disse undersøkelsene lager de så en rapport som vi skal få om ikke altfor lang tid, sier politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Flere avhør

Den siktede forklarte seg ikke om selve hendelsesforløpet i mandagens fengslingsmøte. Han fastholdt imidlertid forklaringen sin fra politiavhøret sent lørdag kveld.

Hanssen tør foreløpig ikke å anslå når den siktede mannen skal hentes inn til nytt avhør. Det er avhengig av blant annet når Kripos' rapport fra åstedet er klar.

Om det er elementer i mannens forklaring som politiet ikke fester lit til, er for tidlig å si noe om.

– Men vi gjør våre undersøkelser opp mot det han har sagt. Vi gjennomfører også flere vitneavhør for å forsøke å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Det er vår oppgave nå å finne ut om dette kan være et forsettlig eller overlagt drap, sier Hanssen.

– Jeg vil hjem

Familien har fram til skytingen lørdag kveld vært helt ukjent for politiet. Bistandsadvokat Bendik Støen Thoresen som representerer barna og ekteparets familie, sier til VG at familien er i sjokk og betegner drapssaken som en forferdelig tragedie for dem.

Selv var den siktede mannen tydelig preget da han møtte i fengslingsmøtet i Gjøvik tingrett.

– Jeg vil hjem og ta meg av barna mine, sa mannen, men uten å få ønsket oppfylt.

Bakgrunn: Mann siktet for uaktsomt drap på kona

Skudd fra rifle

Kun ekteparet var til stede i eneboligen da skuddet ble avfyrt lørdag kveld. Mannens ektefelle, som er i 40-årene, ble truffet av ett rifleskudd og døde etter kort tid av skadene.

Politiet har omtalt saken som en familietragedie, men har vært tilbakeholdne med å fortelle nærmere om omstendighetene rundt det fatale skuddet.

Trine Hanssen forteller til Oppland Arbeiderblad at politiet har gjort omfattende beslag som de trenger å gå gjennom. Mannen har forklart til politiet hvorfor rifla var tatt fram lørdag kveld, men denne forklaringen ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på enn så lenge.

Ifølge Oppland Arbeiderblad har siktede forklart at han har vært uforsiktig med våpen, at det gikk av og at kona ble truffet.

– Ikke bevisforspillelsesfare

Mannens forsvarer, advokat Arne Krokeide, ønsker ikke å si noe om hva han og hans klient har snakket om. Han var mandag klar på at klienten burde kunne løslates.

– Det er ingen reel bevisforspillelsesfare her. Ektemannen har forklart seg om det han er siktet for og har erkjent straffskyld. Retten skal ikke ta stilling til en eventuell utvidelse av siktelsen for uaktsomt drap, sa Krokeide til VG etter rettsmøtet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus