Bortført forretningsmann: – Trodde jeg skulle dø

Reidar Osen fortalte fredag pressen om bortføringen onsdag.
Reidar Osen fortalte fredag pressen om bortføringen onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

Den 67-årige forretningsmannen Reidar Osen ble onsdag overfalt i sin egen bil, stripset og bortført i Bergen. Fra sykehussengen sier han at han er heldig som lever. Ingen er pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjedde da Osen var på vei inn i varebilen sin, som sto parkert ved Katedralskolen i Bergen sentrum, skriver Bergensavisen.

Les også: 67-åring bortført og ranet i Bergen

Osen forteller at det plutselig kom tre menn og dro ham bakover i bilen.

– Der fikk jeg en tykk plastpose over hodet. I tillegg ble jeg stripset på hender og føtter. Munnen min ble teipet, sier han.

– De presset en pistol inn i munnen min, og krevde å få penger. Jeg trodde jeg skulle dø, forteller 67-åringen, som opplyser at han ble frastjålet 13.000 kroner som han hadde på seg.

De tre mennene, som skal ha snakket østeuropeisk, kjørte i over to timer rundt med forretningsmannen i lasterommet på varebilen. Ved Bønes stoppet bilen, de tre mennene gikk ut og Osen klarte deretter å kjøre til nærmeste sykehus. Han har brudd i brystbeinet samt flere ribbein.

Ifølge 67-åringen ble han sparket, slått og trampet på.

Politiet har etterlyst en grå varebil med grønne skiltet i forbindelse med saken. Ingen er så langt pågrepet, men politiførstebetjent Jannike Bremar Johanessen sier til avisen at den etterforskes for fullt. (©NTB)

Personvernpolicy