Skjerper vakthold på fem asylmottak etter brannen på Lindås

Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås brann ned til grunnen natt til søndag. Nå skjerper andre asylmottak sikkerheten.
Det planlagte asylmottaket, Hotell Lune Huler i Lindås brann ned til grunnen natt til søndag. Nå skjerper andre asylmottak sikkerheten. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet Norsk Mottaksdrift skjerper sikkerheten ved alle sine fem planlagte asylmottak etter brannen i Lindås i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet startet søndag med vakthold av sine fem asylmottak som ennå ikke er åpnet. Bakgrunnen er brannen i det nedlagte hotellet «Lune huler» på Lindås natt til søndag, skriver Bergens Tidende . Politiet mistenker at brannen var påsatt.

– Vi har satt i gang vakthold, og vil også se på flere tiltak, men jeg vil ikke gå inn på detaljer her, sier daglig leder i Norsk mottaksdrift, Per Erik Lykstad.

Selskapet har fått kontrakt på 15 mottak som skal huse flyktninger. Fem av dem er fortsatt ikke åpnet, og bygningene skal altså nå settes under vakthold, skriver avisen. Lykstad sier selskapet ikke har mottatt trusler.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har advart om at det kan komme angrep på flyktningene og asylmottak i Norge. I sin siste trusselvurdering 6. november heter det at det har vært økt aktivitet på ytterliggående nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Det har fremkommet hatretorikk og støtte og oppfordring til skadeverk på asylsøkeres oppholdssted. I andre europeiske land har det videre vært flere hendelser rettet mot asylsøkere og innvandrere som kan knyttes til høyreekstremt tankegods. Det er mulig vi vil se lignende hendelser i Norge fra enkeltpersoner eller grupperinger», står det i trusselvurderingen.

Les også: Forsikringsselskaper sier opp avtaler etter asylbranner