Voldtektssiktede tenåringer fengslet

<p>Illustrasjonsfoto:<br></p>
Illustrasjonsfoto:
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

En 16-åring og en 17-åring er varetektsfengslet, siktet for ran og voldtekt. 16-åringen er siktet for to voldtekter i Oslo de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge er siktet for et kioskran søndag, der den første voldtekten skal ha blitt gjennomført av 16-åringen. Den andre voldtekten skal ha skjedd på et hotellrom natt til onsdag.

– De to guttene er siktet for en voldtekt av en ung jente natt til onsdag, forteller Grete Lien Metlid ved Seksjon for vold og sedelighet i Oslo politidistrikt til NTB.

Metlid sier hun ikke ytterligere vil kommentere denne voldtektssaken.

Politiet pågrep de to guttene onsdag kveld. Begge guttene ble varetektsfengslet av Oslo tingrett torsdag ettermiddag.

Nekter straffskyld for ran og voldtekt

16-åringen ble fengslet i to uker.

– Min klient har tatt betenkningstid, og vi vil nå vurdere om vi skal anke eller ikke. Han erkjenner verken straffskyld for ranet eller noen av voldtektene, sier 16-åringens forsvarer Marijana Lozic til NTB. Lozic understreker at 16-åringen forstår at anklagene mot ham er svært alvorlige.

Det ble oppnevnt verge for 16-åringen da moren hans ikke møtte opp i retten.

17-åring erkjenner ranet

17-åringen ble varetektsfengslet i åtte dager. Politiet ba om to uker også for ham, men ble ikke hørt av retten.

– Han erkjenner straffskyld for ranet av kiosken. Men han nekter straffskyld for voldtekten på hotellet, sier advokat Haakon Skogstad, som forsvarer 17-åringen, til NTB.

Tenåringene undergis brev- og besøkskontroll hele fengslingsperioden med delvis isolasjon fra medsiktede, får NTB opplyst i Oslo tingrett.

De to ungdommene er begge norske statsborgere fra Oslo-området. Begge skal være kjenninger av politiet.

– Lettet

Bistandsadvokat for fornærmede, Helene Elness, sier til NTB at den 17 år gamle jenta som skal ha blitt voldtatt under ranet søndag, er i sjokk.

– Fornærmede er lettet over at personene er pågrepet og ikke er på frifot, sier Elness. Hun forteller at jenta skal oppsøke psykolog.

– Men hun er likevel innstilt på å komme seg videre og tilbake på jobb. Hun viser en veldig styrke, sier Elness. Fornærmede har god dialog med sin arbeidsgiver, og blir ivaretatt på best mulig måte av sine nærmeste.

– Politiet jobber på spreng, og prioriterer denne saken høyt, sier Elness

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus