28-åring siktet for drapsforsøk på politimenn

DRAMA I VENNESLA: Politiet pågrEP en mistenkt gjerningsmann etter at to polititjenestemenn ble knivstukket i Vennesla fredag ettermiddag.
DRAMA I VENNESLA: Politiet pågrEP en mistenkt gjerningsmann etter at to polititjenestemenn ble knivstukket i Vennesla fredag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 28 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at en politistudent og en politimann ble angrepet og knivstukket i Vennesla fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har nå besøkt begge på sykehus. De er i fin form, dramatikken og alvoret tatt i betraktning. Men dette kunne gått mye verre. Det var veldig små marginer, sier lensmann John Tomas Homme i Vennesla og Iveland til Fædrelandsvennen.

28-åringen ble lagt inn på lukket psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus på Eg etter pågripelsen fredag, og vil bli værende der fram til han er grundig undersøkt.

Lørdag ble han formelt siktet for forsøk på drap.

Les også: Politifolk alvorlig skadd i knivstikking i Vennesla

Finlandshette

Ifølge vitner til den dramatiske hendelsen i Vennesla sentrum like etter klokken 15 fredag ettermiddag, var 28-åringen iført finlandshette og sto ved en minibank og tok ut penger, da de to polititjenestemennene i sivil gikk bort til ham.

Plutselig gikk 28-åringen til angrep med kniv. Den ene av de to ble stukket i halsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De hadde ikke våpen. Det er ikke vanlig at etterforskere går i full uniform. De går i sivil, men med politiskilt. De to var på vei hjem fra avhør i byen da de så den mistenkelige mannen. De reagerte. Det skal politifolk gjøre når trusselsituasjoner oppdages, sier Homme.

Bøtelagt

Han sier han ikke tør tenke på hva som kunne skjedd dersom sivile personer hadde blitt angrepet av mannen isteden.

Ved Sørlandet sykehus var man fredag klare på at politistudenten og politimannen som ble knivstukket, hadde vært svært heldige.

Den siktede 28-åringen ble for noen år siden bøtelagt for å bære kniv, men har ikke vært i politiets søkelys den siste tiden, opplyser lensmannen.