Meny

Betew: Ikke inngått endelig avtale om ran

Forsvarer Marius Dietrichson og aktor Line Steen Presthus snakker sammen i forkant av rettsmøtet der Metkel Betew ble framstilt for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Metkel Betew nekter for å ha bestilt drap på Imran Saber. Den Nokas-dømte 37-åringen nekter også for å ha inngått en endelig avtale om å gjennomføre et ran.

Betew, som i tillegg er siktet for narkotikaforbrytelser, ble framstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett onsdag. Aktor i saken, politiadvokat Line Steen Presthus i Oslo politidistrikt, har bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll.

– Etter at siktelsene nå er utvidet, har min klient nektet straffskyld også for disse, sier Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson.

Nekter straffskyld

Han opplyser at klienten nekter straffskyld etter den nye siktelsen for ransforbund.

– Han har forklart at han ikke er skyldig i anklagen om ransforbund. Han har ikke inngått endelig avtale med noen om å rane, utdyper forsvareren.

Les også: Politiet mener de har avverget fire drap

Når det gjelder den nye siktelsen om å ha inngått en avtale for å få tatt livet av Imran Saber, ofte omtalt som «Skrue» eller David Toskas «finansminister», fastholder forsvareren at dette ikke har skjedd.

– Dette er to personer som kjenner hverandre og er venner langt tilbake i tid, sier advokat Dietrichson om forholdet mellom Betew og Saber.

Ifølge TV 2 skal Betew og flere av de andre siktede i saken ha planlagt å slå til mot en pengetransport på et sveitsisk fly rett etter at det hadde landet på Gardermoen.

VG skrev tidligere denne uka at Betew ble lurt av danske politispanere som utga seg for å være «gangstere».

Reagerer på medieoppslag

Etter fengslingsmøtet benyttet forsvarer Dietrichson anledningen til å kommentere medieoppslagene.

– Det vi reagerer på, er at avisene ikke bare skriver om utvidelsen av siktelsen, men også påstått annen straffeforfølgelse hos politiet med grunnlag i opplysninger som der skal forefinnes, sa forsvareren.

Da Betew ble pågrepet i august i år, var det gått rundt et halvt år siden han ble løslatt fra forvaringsdommen han sonet etter Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Også den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes, som politiet mener var den som skulle drepe Saber, ble framstilt for forlenget varetekt onsdag. Det samme gjelder en medsiktet som ble pågrepet i det politiet har døpt «Operasjon Sult». Fengslingskjennelsene er ventet å komme onsdag ettermiddag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus