Tidligere barnehageansatt tiltalt for overgrep mot 19 barn

En 30 år gammel barnehageansatt er tiltalt for overgrep mot 19 barn som har gått i denne barnehagen i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
En 30 år gammel barnehageansatt er tiltalt for overgrep mot 19 barn som har gått i denne barnehagen i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

En 30 år gammel mann som tidligere har jobbet i en barnehage i Tromsø, er tiltalt for overgrep mot totalt 19 barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen, opprinnelig fra Midt-Norge, er også tiltalt for besittelse av overgrepsmateriale i form av bilder og filmer. Bildematerialet skal ifølge påtalemyndigheten være bilder tatt av barn i barnehagen, mens filmene er lastet ned fra nettet, skriver Nordlys.

Tiltalen mot ham har en strafferamme på fengsel i inntil 21 år.

30-åringen ble pågrepet av politiet 6. mai mens han var på jobb, og han har sittet varetektsfengslet siden dagen etter pågripelsen. Det var en bekymringsmelding til politiet om et mulig overgrep mot et barn i den private barnehagen der mannen hadde vært ansatt i åtte år, som førte til pågripelsen.

– Utnyttet lek til overgrep

Politiet mener barnehagearbeideren har utnyttet leke- og stellesituasjoner til å forgripe seg på barna over en periode på tre år. De mener mannen tok overgrepsbilder med mobiltelefon, uten at kollegene oppdaget det. Politiet skal ha funnet over 40 bilder av i alt 16 ulike barn i den aktuelle barnehagen.

Samtlige av overgrepene skal ha skjedd i tilknytning til barnehagen.

Mannens forsvarer, Sven Crogh, opplyser til NTB at han ennå ikke har fått drøftet tiltalen med 30-åringen.

– Tiltalte har under etterforskningen i politiavhør erkjent straffskyld for de fleste forholdene i tiltalebeslutningen, opplyser han.

30-åringen er tidligere ustraffet.

Bak lukkede dører

Når rettssaken starter i Nord-Troms tingrett 24. november er det satt av mye tid til den tiltaltes egne forklaringer og avspilling av dommeravhør av de mange barna.

– Tiltalen er lang, sier statsadvokat Torstein Lindquister til NTB.

– Enkelte av barna går igjen i flere av postene i tiltalen, da de skal ha blitt utsatt for ulike typer overgrep over tid. Det dreier seg totalt om 19 barn og handlinger fra alvorlig seksuell omgang til fotografier, fortsetter han.

Statsadvokaten har tatt ut tiltalen på ordre fra Riksadvokaten.

– Tiltalte har fortalt seg grundig til politiet, og i tillegg til avspilling av dommeravhørene vil noen foreldre og ansatte i barnehagen vitne, sier Lindquister.

Det er satt av tre firedagersuker til saken som, bortsett fra innledningen, for det meste vil foregå for lukkede dører.

Personvernpolicy