23-åring siktet etter dødsfall på Åndalsnes

Politisperringer og mannskaper fra nødetatene ved Åndalsnes samfunnshus søndag morgen. Politiet opplyser at en 21 år gammel mann fra Åndalsnes er død etter en hendelse ved samfunnshuset natt til søndag. En 23 år gammel mann er pågrepet i saken.
Politisperringer og mannskaper fra nødetatene ved Åndalsnes samfunnshus søndag morgen. Politiet opplyser at en 21 år gammel mann fra Åndalsnes er død etter en hendelse ved samfunnshuset natt til søndag. En 23 år gammel mann er pågrepet i saken. Foto: Stein Siem / Åndalsnes Avis / Åndalsnes Avis

En 23 år gammel mann er siktet for grov kroppskrenkelse etter at 21 år gamle Tobias Hattrem Moa døde etter det som skal ha vært et slagsmål utenfor Åndalsnes samfunnshus natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 23-åringens advokat, Øyvind Panzer Iversen, sier til NTB at hans klient ikke kan forstå at konfrontasjonen mellom de to førte til at 21-åringen døde.

– Min klient er sønderknust, dypt fortvilet, og svært preget av det som har skjedd. Han bekrefter for så vidt at det har vært en konfrontasjon mellom ham og den omkomne. Samtidig har han vanskelig for å se at denne konfrontasjonen eller tildragelsen har ledet til dette dødsfallet, sier Iversen.

Ikke i samme omgangskrets

Han opplyser at han ikke kan si noe om hva som førte til konfrontasjonen, men bekrefter at hans klient og avdøde kjente til hverandre.

– Rauma er et lite lokalsamfunn, så de visste om hverandre, men var ikke i samme omgangskrets, sier advokaten.

Politiet meldte søndag morgen at en 21 år gammel mann fra Åndalsnes døde etter det som omtales som «en hendelse» ved Åndalsnes samfunnshus natt til søndag.

– Vi fikk melding om en mann som var funnet livløs ute ved samfunnshuset i 3.30-tiden. Det ble forsøkt gjenopplivning, men livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Kjell Biesmans i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Klokken 3.37 ble det bekreftet at Hattrem Moa døde på stedet.

Konfrontasjon

I en pressemelding søndag opplyser politiet at den 23 år gamle mannen er pågrepet i forbindelse med en voldshendelse mellom siktede og Tobias Hattrem Moa.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 272 som gjelder grov kroppskrenkelse.

Påtaleansvarlig vil først vurdere varetektsfengsling i løpet av mandag, opplyser politiet søndag kveld.

Den avdøde blir sendt til obduksjon, men det er ikke klart når dette blir gjennomført.

– Den videre etterforskningen vil avklare om det er en sammenheng mellom den hendelsen siktede er pågrepet for og det aktuelle dødsfallet, sier politiet.

– Har forklart seg

Den siktede 23-åringen er fraktet til Molde og har forklart seg om hendelsen, med sin advokat til stede.

Ut over at siktede har forklart seg om sin involvering i hendelsen vil politiet av etterforskningsmessige grunner ikke gi opplysninger om hva som har kommet fram i dette avhøret og ellers hva som er grunnlaget for siktelsen.

Politiet ber alle som var til stede utenfor samfunnshuset, om å melde seg for politiet. Det samme gjelder personer som har observasjoner eller annen informasjon som kan være relevant for etterforskningen.

Krisehjelp

– Vi ber om at politiet får vurdere hva som er relevant og hva som eventuelt er kjent for politiet, sier politioverbetjent Kjell O. Moen.

Både den avdøde 21-åringen og den siktede 23-åringen er fra Rauma kommune. Den kommunale omsorgsgruppen har startet sitt arbeid, og åpner kulturhuset på Åndalsnes slik at de som ønsker det har et sted å møtes, melder NRK. Kommunen tilbyr også krisehjelp til de som har blitt rammet.

Personvernpolicy