Politiet etterforsker over 100 bilinnbrudd på ØstlandetPolitiet etterforsker over 100 bilinnbrudd på Østlandet

- Dette er proffe folk som har funnet seg en nisje på Volkswagen-modeller. De har funnet en enkel måte å gjennomføre tyveriene på, sier seksjonsleder Harald Engøy i politiet.
- Dette er proffe folk som har funnet seg en nisje på Volkswagen-modeller. De har funnet en enkel måte å gjennomføre tyveriene på, sier seksjonsleder Harald Engøy i politiet. Foto: Ralf Hirschberger / Epa
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden september har det vært innbrudd i mellom 130 og 140 biler på Romerike og i Hedmark. Politiet tror de samme gjerningspersonene står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningspersonene har tilsynelatende spesialisert seg på biler av merket Volkswagen, ifølge Romerikes Blad.

Innbruddene har skjedd på natten, og politiet har få spor å gå etter. Tyvegodset har gjerne vært navigasjonsanlegg eller bilstereoanlegg.

Også andre verdigjenstander er blitt stjålet.

Romerike politidistrikt går nå gjennom 120 saker for å se om det er en sammenheng. Seksjonsleder Harald Engøy ved etterforskningsseksjonen i Felles kriminalenhet ber publikum melde fra dersom de observerer noe mistenkelig.

– Den beste detektiven er mediene og publikum. Vi er avhengige av tips og observasjoner av disse gjerningspersonene. Dette er proffe folk som har funnet seg en nisje på Volkswagen-modeller. De har funnet en enkel måte å gjennomføre tyveriene på, sier han. (©NTB)