Undersøker om Birgitte Tengs kan ha blitt drept med bilhåndtak

Forfatter Bjørn Olav Jahr kommer i boken « Hvem drepte Birgitte Tengs « med kraftig kritikk av politiets etterforskning av drapssaken.
Forfatter Bjørn Olav Jahr kommer i boken « Hvem drepte Birgitte Tengs « med kraftig kritikk av politiets etterforskning av drapssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rettsmedisinere i England undersøker om Birgitte Tengs kan ha blitt drept med et dørhåndtak fra en bil, bekrefter politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Haugesund mener imidlertid at undersøkelsene er et blindspor, men de bidrar med bilder, melder Haugesunds Avis.

– Vi oversendte bildene for å ha kontroll på at disse ikke kommer på avveie, opplyser politimester Steinar Langholm i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til avisa.

Langholm sier at bildørhåndtaket som ble funnet i nærheten av åstedet rundt halvannet år etter drapet, hittil ikke har vært koblet til selve drapshandlingen.

– Slik vi ser det er dette et blindspor, og disse undersøkelsene vil ikke bidra til å oppklare saken på noen måte, sier Langholm.

Da politiet fant dørhåndtaket, ble det tatt bilder og video av funnet. Ifølge forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr, som ga ut boken «Hvem drepte Birgitte Tengs?» forrige uke, har håndtaket blitt bøyd inn mens det var i politiets varetekt. Håndtaket ble sendt til rettsmedisinsk sakkyndige etter at det ble funnet, men ble aldri brukt som bevis i rettssaken.

Birgitte Tengs (17) ble funnet drept på Karmøy 6. mai 1995. I 2014 besluttet Haugaland og Sunnhordland politidistrikt at de skulle gjennomføre en ny, begrenset etterforskning i saken.

Personvernpolicy