Kvinne alvorlig skadd etter knivstikking

Mann siktet for drapsforsøk mot ekskjæreste i Svolvær

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

En mann i 30-årene er siktet for drapsforsøk etter at en kvinne ble knivstukket i Svolvær sentrum lørdag. Kvinnen ligger på sykehus med alvorlige skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede mannen i 30-årene, kvinnens ekskjæreste, ble pågrepet samme ettermiddag som knivstikkingen skjedde. Han blir begjært varetektsfengslet i fire uker mandag, blant annet fordi politiet mener det er fare for at han skal rømme landet hvis han går gå fri.

Han er siktet for drapsforsøk på ekskjæresten, som er norsk statsborger men av østeuropeisk opprinnelse.

Bakgrunn: – Kvinne knivstukket i Svolvær sentrum

Alvorlig, men stabil

Også mannen er av utenlandsk opprinnelse og hevder han hadde kommet til Norge for å hilse på sønnen han hevder å ha med fornærmede i saken. Politiet kan imidlertid ikke finn noe barn «registrert noen steder», opplyser politiadvokat Rita Hermansen Dahl ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Lofotposten.

Kvinnen, som også er i 30-årene, ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med alvorlige skader. Tilstanden var søndag alvorlig, men stabil.

To åsteder

– Vi har to åsteder, kvinnens bopel, hvor knivstikkingen har funnet sted, og utenfor Aust-Lofoten videregående skole, hvor mannen ble pågrepet, sier Dahl.

Politiets kriminaltekniker sikret bevis begge steder søndag.

– Vi kjenner foreløpig ikke foranledningen til uoverensstemmelsene. Men kvinnen er knivstukket flere ganger i mageregionen, sier Dahl.

Personvernpolicy