Overgrep mot barn på nettet øker

Kripos har registrert en økning i antall barn som blir utsatt for utpressing og manipuleres til å delta i seksuelle aktiviteter på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG skriver at antall anmeldelser av såkalt grooming har økt med 83 prosent de to siste årene. Begrepet brukes om saker hvor voksne mennesker bygger opp et tillitsforhold til barn over internett med den hensikt å utnytte dem seksuelt.

– Selv om det er vanskelig å tallfeste det reelle omfanget, ser vi på det som et økende problem at barn blir kontaktet på internett av potensielle overgripere. Dette kan skje gjennom lokking med gaver eller et tilbud for å møtes fysisk. Eller barnet kan lures til å kle av seg eller gjøre seksuelle handlinger med seg selv foran webkamera. Disse bildene og filmene kan senere brukes til utpressing, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen til avisen.

I løpet av årets første fire måneder ble registrert 262 anmeldelser for seksuell handling med barn under 16 år, noe som innebærer en økning på 105 prosent fra samme periode i fjor. En rekke av tilfellene hvor barn forledes til å kle av seg foran webkamera og lignende, registreres under denne bestemmelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden