Meny

69-åring dømt til tolv års forvaring for mordbrann

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl mener liv kunne ha gått tapt i brannene som en 69-åring er dømt til tolv års forvaring for å ha startet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 69 år gammel mann er dømt til tolv års forvaring for flere tilfeller av mordbrann.

Mannen ble i Glåmdal tingrett funnet skyldig i tre tilfeller av mordbrann, tre tilfeller av grovt skadeverk og fem tilfeller av forsøk på grovt skadeverk, skriver Glåmdalen.

Alt dreier seg om ildspåsettelser, og fem av tilfellene gjelder et leilighetskompleks i Kongsvinger med inntil 20 beboere. Det er på det rene at brannstiftelsene skapte stor utrygghet og bekymring blant beboerne.

– Liv kunne gått tapt

– Noen av brannene kunne lett ha medført tap av menneskeliv om de ikke hadde blitt oppdaget og slukket i tide, slo statsadvokat Irén Johnsen Dahl fast i retten i slutten av september.

Mannen, som opprinnelig er fra Toten, nektet for ethvert kjennskap til brannene som fant sted i mars, april og mai i fjor. Retten festet imidlertid ikke lit til forklaringen hans.

Mannen ble også funnet skyldig i å ha framsatt drapstrusler/trusler som kan skape alvorlig frykt ved tre tilfeller. Han ble også dømt for to tilfeller av skremmende eller plagsom opptreden, samt for å ha ringt politiets nødnummer 112 tolv ganger der han løy om at noen hadde knust et vindu i huset hans. Telefonene førte til at politiet unødvendig rykket ut.

Gjentakelsesfare

Forvaringsdommen på tolv år har en minstetid på åtte år. De psykiatrisk sakkyndige konkluderte med at 69-åringen er strafferettslig utilregnelig, og at det foreligger stor gjentakelsesfare.

69-åringen er også dømt til å betale 216.000 kroner i erstatning for skader, hovedsakelig for skader på en bil som han tente på.

Mannen ble i tillegg dømt for å ha forstyrret den alminnelige ro og orden ved å knuse flasker i sentrum av Kongsvinger.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært