Nye tiltak holder barn unna fengsel

I 2011 og 2012 satt henholdsvis fem og seks mindreårige domfelte i norske fengsler. Tallet gikk ned til null i 2013 og en i 2014.
I 2011 og 2012 satt henholdsvis fem og seks mindreårige domfelte i norske fengsler. Tallet gikk ned til null i 2013 og en i 2014. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Regjeringen ønsker økt bruk av ungdomsstraff og ungdomsoppfølging, og øker støtten til konfliktrådene i neste års statsbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2011 og 2012 satt henholdsvis fem og seks mindreårige domfelte i norske fengsler. Tallet gikk ned til null i 2013 og en i 2014, viser nye tall avisen Vårt Land har fått fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI).

– Vårt mål er at færrest mulig barn skal sitte i fengsel, og vi er derfor svært glade for utviklingen vi har sett de siste årene, sier KDI-direktør Marianne Vollan.

Regjeringen ønsker økt bruk av ungdomsstraff og ungdomsoppfølging, og i Justisdepartementet (JD) er man så fornøyde med utviklingen at konfliktrådene får mer penger på statsbudsjettet som legges fram onsdag.

– Nå har vi i et år sett hvor godt de to nye tiltakene fungerer. Derfor øker vi støtten til konfliktrådene med 2,5 millioner kroner neste år, sier statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp).

1. juli hadde to nye straffereaksjoner for ungdom fungert i ett år. Ungdomsoppfølging og ungdomsstraff ble vedtatt av Stortinget i 2011 og ble rullet ut nasjonalt i fjor etter en prøveperiode i enkelte konfliktråd.

I løpet av det første året fikk 203 ungdommer mellom 15 og 18 år ungdomsoppfølging som straffereaksjon, mens 36 i samme aldersgruppe ble dømt til ungdomsstraff.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus