Bedrageridømt etterlyst av politiet

Bedrageridømte Thor Kaste Dahl er etterlyst gjennom Interpol for ikke å ha møtt til soning etter bankbedrageri for 36,5 millioner kroner.
Bedrageridømte Thor Kaste Dahl er etterlyst gjennom Interpol for ikke å ha møtt til soning etter bankbedrageri for 36,5 millioner kroner. Foto: INTERPOL

Thor Kaste Dahl (44) er etterlyst gjennom Interpol for ikke å ha møtt til soning. Han er dømt til to år og åtte måneders fengsel for bankbedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I etterlysningen hos Interpol er både bedragerisaken og en tidligere narkotikasak nevnt som anklager mot 44-åringen, melder VG.

– Jeg er informert om at han er ønsket til soning. Utover det har jeg ingen kjennskap til saken, sier 44-åringens forsvarer Morten Furuholmen til VG.

Hyttetomter

I mars i år tilsto Thor Kaste Dahl å ha vært sentral i bankbedragerier for 36,5 millioner kroner.

Ifølge dommen, lånte tre ulike banker ut millioner av kroner til kjøp og utvikling av hyttetomter i perioden 2011 til 2014 – men prosjektene ble aldri realisert.

Toska-venn

Thor Kaste Dahl var blant Nokas-dømte David Toskas nærmeste venner på slutten av 1990-tallet. De startet blant annet selskapet David & Bård Holding AS sammen.

I 1999 ble Dahl pågrepet og siktet for å ha smuglet 48 kg amfetamin til Norge og for ulovlig oppbevaring av en revolver.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus