TV 2 ga politiet navnet på tipser i drapssak

En mann som ringte TV 2 og fortalte om et drap høsten 2013, har fått 30.000 erstatning fra kanalen fordi den ga navnet hans til politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fortalte i Nedre Telemark tingrett tirsdag at han hadde fått utbetalt beløpet og at det på lønns- og trekkoppgaven fra TV 2 ble kodet som «skattefri erstatning for tort og svie».

Mannen fortalte at han hadde valgt å tipse TV 2 fordi han regnet med at de beskyttet kildene sine, noe som viste seg ikke å stemme i dette tilfellet.

– TV 2 fikk sent på kvelden et nyhetstips om at det lå et lik et sted. Tipset ble oppfattet som så troverdig at TV 2 valgte å varsle politiet. Dette er ikke problematisk. Men så skjedde det en feil: Politiet fikk navnet på tipseren. Det har vi beklaget over for tipseren og forsøkt å rydde opp i senere, sier redaktør Bård Espen Hansen til Varden.

En 43 år gammel mann står tiltalt i drapssaken i Skien. Drapet skjedde på Gulset i Skien i begynnelsen av september 2013, og den drepte 35-åringen var husvert for drapstiltalte og hans kjæreste.

Saken er på grunn av TV 2-tipset omtalt som TV 2-saken. På en veranda på adressen kanalen hadde fått oppgitt, fant politiet et lik, og ifølge tiltalen hadde mannen ligget død i en uke.

43-åringen fortalte mandag at han hadde stukket 35-åringen i ryggen med en bajonett – ifølge tiltalen hele 48 ganger. Tiltalte hadde før drapet vært ruset på amfetamin i flere døgn uten å sove.

43-åringen erkjente drapet allerede i det første avhøret, men har i ettertid innsett at den hemningsløse volden ikke står i forhold til motivet, sier 43-åringens forsvarer, advokat Tollef Skobba, til Varden.

Personvernpolicy